Steden Cuba

Steden Cuba

In Cuba zijn er diverse steden die populair zijn onder het toerisme. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest populaire vakantiebestemmingen op Cuba.

Guardalavaca

Guardalavaca behoort tot de populairstebadplaatsen van Cuba. Deze plaats staat bekend om de vele moderne hotels die hier gebouwd zijn. Deze plaats is erg populair
onder het toerisme. In deze stad kun je alles ondernemen op het gebied van watersport en duiken. Langs de kust liggen mooiekoraalriffen. De zee bij Guardalavaca is erg helder, dit in combinatie met een prachtig wit zandstrand maakt Guardalavaca tot een ideale standvakantie bestemming. De plaats Guardalavaca is officieel niet echt een stad maar een samenhang van meerdere hotels en toeristische winkeltjes.

Santiago

Santiago is een imponerende stad welke ligt aan de Caribische Zee. Deze stad is wereldberoemd vanwege de belangrijke haven. Deze haven fungeert als de belangrijkste afvoerhaven van de bekende Cubaanse sigaren en tabaksindustrie. De stad Santiago kent veel bezienswaardigheden en staat tegenwoordig bekend als een muzikale stad. Door de Cubanen wordt Santiago met in totaal vierhonderd duizend inwoners ook wel  als tweede stad van Cuba gezien. De stad heeft veel verschillende nationaliteiten en wordt ook wel de meest exotische stad van Cuba genoemd.

Playa Esmeralda

Playa Esmeralda is een relatief kleinevakantiebestemming welke ligt op ongeveer vijf kilometer van de bekende vakantieplaats Guardalavaca. Deze plaats heeft veel
moderne hotels die gebouwd zijn aan een mooi wit zandstrand. Voor de strandliefhebber en de watersporter is dit de ideale vakantiebestemming om heerlijk te genieten van een sportieve of relaxe vakantie. De mooie vormgeving van de baai heeft ervoor gezorgddat Playa Esmeralda op een ideale plaats ligt in een prachtige baai. Veel hotels in Playa Esmeralde hebben een eigenprive strand.

Varadero

Het schiereiland Varadero behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Cuba. Dit eiland heeft een mooi lang wit gerekt zandstrand. Langs deze plaats vind je naast een prachtig strand ook veel kleine toeristische winkeltjes en terasjes. In totaal heeft dit schiereiland ruim twintig kilometer zandstrand. Het schiereiland Varadero staat ook bekend om de mooie koraalriffen die langs de kust liggen. In Varadero vind je ook veel gezellige en leuke restaurants. Naast veel grote luxieuze hotels zijn er in Varadero ook veel goedkopere hotels waar je goedkoop je vakantie kunt doorbrengen.

Havana

De hoofstad van Cuba is Havana. Deze stad heeft ruim twee  miljoen inwoners en staat bol met bezienswaardigheden. Havana ligt aan de noordkant van het eiland Cuba en is verdeeld in de stadsdelen Havana Vieje, Miramar, Centro Havana en Vedado. Het bekende deel Centro Havana staat bekend vanwege de maffiapraktijken die vroeger hebben plaatsgevonden. Miramar is de rijkste wijk van de stad Havana, hier zie je kastelen. Havana heeft ook een mooie boulevard Malecon waar elke avond van alles te doen is..

Our weather forecast is from Wordpress Weather