Klimaat Cuba

Klimaat Cuba

Cuba kent een subtropisch klimaat wat garant staat voor hoge temperaturen en vele dagen zon. Het is gemiddeld genomen over het hele jaar 28 graden. In de avonduren koelt het af tot minimaal 19 graden. Door deze tropische temperaturen is Cuba gedurende het jaar door een ideale vakantiebestemming.

De meest populaire periode voor een vakantie naar Cuba zijn de maanden december, januari, februari en maart. In Cuba is het dan erg zonnig weer en de mooiste periode van het jaar. Ook tijdens de Nederlandse zomervakantie boeken vele Nederlanders een vakantie naar Cuba. Regenachtig is het in Cuba echter vrijwel nooit, een enkele dag kan er een fikse regenbui vallen. Deze buien zijn vaak van korte duur waardoor het erg aangenaam is. De luchtvochtigheid op het eiland is hoog net zoals op andere tropische eilanden in de Caribbean. Het kan dan ook warm en klam aanvoelen, aan het strand voelt het altijd prettig aan door de aangename wind.

Tropische stormen
Cuba ligt in het Caribische gebied waardoor de kans op tropische stormen aanwezig is. De meeste tropische stormen komen voor in de maanden juni tot en met november. De kans op een tropische storm is niet groot maar aanwezig. De afgelopen jaren is het aantal tropische stormen afgenomen. Wanneer je op vakantie bent in Cuba terwijl het eiland wordt getroffen door een tropische storm kan het zijn dat toegang tot het eiland ontzegt wordt. Ook moet je ervan bewust zijn dat eventuele natuurschade niet standaard gedekt wordt door je reisverzekering.

Temperatuur gemiddelde per maand

The forecast for cuba by WP Wunderground