Informatie Cuba

Informatie Cuba

Een vakantie naar het buitenland kan altijd verrassingen met zich meebrengen. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over het land Cuba. Laat je niet versassen en neem deze informatie zorgvuldig door.

Tijdsverschil

Tussen Cuba en Nederland is een tijdverschil van 6 uur. In Nederland is het 6 uur later dan in Cuba. Het land heeft net als Nederland een verschil in zomer en winter tijd. Hierdoor blijft het tijdsverschil altijd 6 uur.

Taal

De officiele spreektaal op Cuba is Spaans. De meeste mensen beschikken over een goede Engelse taalkennis waardoor er ook in het Engels gepraat kan worden. In sommige gebieden van het land wordt er in dialect gesproken, dit kan lastig verstaanbaar zijn.

Reisdocuementen

Voor een vakantie naar Cuba heb je een geldig paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is. Omdat het land buiten de EU valt heb je als Nederlander ook een geldig visum nodig. Dit visum dien je voor vertrek naar Cuba aan te vragen. De kosten voor een visum bedragen 22,50 euro. Een toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig, wil je langer blijven dan moet je deze tijdig in Cuba verlengen.

Valuta

In Cuba kun je betalen met twee soorten valuta. De Cuban Peso (CUP) is onder de lokale bevolking de meest gebruike valuta. De Cuban Peso Convertible (CUC) wordt veelal gebruikt door toeristen. De koers van de Cuban Peso Convertible is op dit moment €0,77 euro.

Betaalautomaten

Op Cuba kun je met een Nederlandse pas niet pinnen. Let er goed op dat je dus cash meeneemt en wissel dit op de luchthaven. De Nederlandse Ambassade krijgt vaak meldingen van mensen die blut zijn. Op de luchthavens kun je tegen de wisselkoers Euro’s wisselen.

Electriciteit

Als je gebruik wilt maken van electriciteit heb je op Cuba een universe wereldstekker nodig. De officiele netspanning is op Cuba 110 volt.
In de moderne hotels heeft met ook een 220 volts voorziening. De electriciteit valt met enige regelmaat uit, neem daarom altijd een zaklamp mee.

Drinkwater

In Cuba is het water uit de kraan niet drinkbaar. De kwaliteit van het water is slecht en kan zorgen voor maagproblemen. Koop daarom altijd flessen bronwater, deze zijn voor relatief lage prijzen te koop bij de supermarkten.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn voor Cuba niet verplicht. Wel wordt aangeraden om een inenting tegen DTP en hepatites A te ondergaan. Let er op dat je deze inentingen minimaal 4 weken voor vertrek laat uitvoeren.

Vluchttijd

De vluchttijd van Amsterdam naar Havana de hoofstad van Cuba bedraagt ongeveer 10 uur. Er moet bijna 8000 kilometer gevlogen worden. Over het algemeen wordt deze vlucht uitgevoerd zonder tussenstop.

Fooien

In Cuba werken veel mensen voor lage lonen. Het geven van fooien kan wonderen doen. Over het algemeen wordt er ongeveer vijf procent fooi gegeven.

Post

Het versturen van een vakantie kaart naar Nederland gaat niet heel snel. Gemiddeld is een brief of kaart ongeveer drie weken onderweg. De kosten voor het verzenden van een kaart naar Nederland bedragen ongeveer 2 euro.

Internet

Cuba is voorzien van een redelijk internet netwerk. In de meeste hotels kan tegen betaling gebruik worden gemaakt van internet. Houdt er wel rekening mee dat het internetnetwerk niet altijd beschikbaar is.

Prijsniveau

In de meeste grote toeristische steden liggen de prijzen van eten en drinken ongeveer net zo hoog als in Nederland. De inwoners van Cuba zijn arm en leven over het algemeen op het toerisme. Dit is de redenen dat middelen en goederen in sommige gevallen erg hoog uitvallen. Betaal je met de lokale Peso dan kosten middelen een stuk minder dan wanneer er wordt betaald met de toeristen Peso.

 

 

 

Our weather forecast is from Wordpress Weather