Bezienswaardigheden Cuba

Bezienswaardigheden Cuba

De redenen waarom veel mensen op vakantie naar Cuba gaan zijn de bezienswaardigheden. Er zijn in Cuba veel
bezienswaardigheden. Het grote aanbod loopt uiteen van mooie zandstranden tot mooie stadsdelen en gebouwen.
Voor veel mensen is Cuba een grote bezienswaardigheid waar van alles te doen is.

Bekende bezienswaardigheden in Cuba

Om je alvast voor te bereiden op een vakantie naar Cuba hebben wij een overzicht gemaakt van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Cuba.

Musea

- Museum of the Revolution – In Havana bevind zich het Museum van de Revolutie. Het museum bevind zich in een groot oud paleis. In dit museum vind je allerlei informatie en leuke beelden over de Cubaanse geschiedenis. Alle informatie wordt verteld en beschreven in het Spaans en Engels. Voor liefhebbers die graag meer willen weten over Cuba is dit museum een aanrader.

- Memorial Jose Marti – Het museum Memorial Jose Marti gaat over Jose Marti. Deze man was vroeger leider van een Cubaanse beweging. Jose Marti is een belangrijk persoon uit de Cubaanse geschiedenis en heeft zich sterk gemaakt voor onafhankelijkheid. Een leuke bijkomstigheid is een hoge toren waarin je over de stad Havana kunt kijken.

Natuurparken

- Parque Nacional Desembarco del Granma – Dit prachtige natuurpark is erg populair onder de toeristen op Cuba. Het park heeft een prachtige natuur en er leven hier veel verschillende diersoorten. Het park is erg groot en kan in meerdere dagen bezocht worden. In dit park bevind zich ook het oude kwartier van de leider Fidel Castro.

- Baconao Park – Is een prachtig natuurgebied met een mooie grote tuin. In deze prachtige tuin vind je veel plantsoorten. Naast een grote tuin leven er in dit gebied ook mooie vissen en andere waterdieren. Vanwege de veelzijdigheid van dit park staat het op de UNESCO werelderfgoed lijst.

- Peninsula de Zapata – Dit park behoort tot de mooiste parken van Cuba. In dit gebied vind je naast een bosgebied ook prachtige wateren en moerassen. Dit maakt het gebied leefbaar voor vele watervogels, vissen en reptielen. Penisula de Zapata staat ook bekend onder de naam Montemar.

Cultureel

- Oude stad Havanna – Het oude stadsgedeelte van de stad Havana is erg in trek bij het toerisme. Niet voor niets behoort dit gedeelte van de stad als cultureel erfgoed op de UNESCO werelderfgoed. In Havana vind je veel oude bouwwerken uit de oude tijd.

- Catedral de San Cristobal – De Catedral de San Cristobal is een kathedraal in Havanna die bekend staat vanwege de mooie torens van deze kerk. De oude barokstijl is hier goed in weer te vinden. Het plein voor de oude kathedraal ziet er prachtig uit en is erg in trek bij het toerisme.

Our weather forecast is from WP Wunderground